Categorieën
Algemeen Home Utrecht

Uitnodiging Webinar Snuffelfiets Utrecht

Maandag 10 mei 2021, 19.30 – 21.30 uur

Graag nodigen we je uit voor het Snuffelfiets Utrecht webinar op 10 mei. Het wordt een interactief webinar, waarin we je meenemen in een aantal nieuwe onderzoeksonderwerpen. En gezamenlijk kijken we hoe we de komende tijd nog meer relevante data kunnen verzamelen met Snuffelfiets.

Ben jij erbij? Je kunt je aanmelden via onderstaande link. We mailen je enkele werkdagen voorafgaand aan het webinar een link om deel te nemen.

Benieuwd wat er op het programma staat op 10 mei?

Blootstelling aan uitlaatgassen
Joost Wesseling – RIVM
We trappen af met een blik op nieuwe onderzoeksresultaten. Op basis van de snuffelfietsdata heeft Joost Wesseling, senior onderzoeker bij het RIVM, in 2020 onderzoek gedaan naar de blootstelling aan uitlaatgassen. Hij zal de onderzoeksresultaten kort toelichten. Daarnaast zal hij vragen van deelnemende Snuffelfietser beantwoorden.
Heb je vragen aan Joost? Geef ze dan vantevoren aan ons door via het aanmeldformulier.

Hitte meten
Mirjam den Hoed – KNMI
Vanaf dit jaar wordt met de Snuffelfietskastjes niet alleen fijnstof gemeten, maar ook temperatuur. Mirjam den Hoed is werkzaam bij het KNMI binnen de afdeling R&D Satelliet Waarnemingen. Mirjam is enthousiast over fietsmetingen en doet zelf ook mee met Snuffelfiets. Ze heeft bij het KNMI een klein onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de temperatuursensor in het meetkastje. Ze deelt graag haar ervaringen en laat een voorbeeld zien van een interessante studie die met de temperatuursensor is uitgevoerd door een collega. Ook kunnen we met haar brainstormen over de mogelijkheid van een hitte-eiland effect onderzoek.

Geluidsbeleving
Geert Verhoofstad – provincie Utrecht
Er is een nieuwe app ontwikkeld waarmee je tijdens het fietsen (wel even afstappen natuurlijk) kunt aangeven hoe je de omgeving ervaart. Specifieke vraag van de provincie Utrecht is hoe het geluidsniveau in stiltegebieden wordt ervaren door bezoekers. Geert Verhoofstad, beleidsmedewerker geluid bij de provincie Utrecht, vertelt meer over geluidsbeleving en deelname aan de app.

Ben jij erbij? Meld je aan! We zien je graag op 10 mei!