FAQ

Op deze pagina vindt u een antwoord op een aantal van de veelgestelde vragen van onze gebruikers. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten via de contactpagina!

Sensor & Data

Waarom is het eerste en laatste gedeelte van mijn fietsrit niet zichtbaar op het dataplatform, maar wel in mijn persoonlijke pagina.

Om de privacy van de gebruiker te beschermen wordt een willekeurig aantal meters van de geregistreerde fietsrit afgeknipt. Op die manier kunnen het begin- en eindpunt van de rit niet herleid worden.

Waarom begint mijn kastje soms pas te meten als ik al een paar minuten aan het fietsen ben?

Het kastje moet eerst een GPS signaal ontvangen voordat de sensordata kan worden gekoppeld aan een locatie. Dit kan afhankelijk van de bebouwing/bomen tot wel 2 minuten duren.

Bepaalde punten op de route zie ik niet terug. Hoe komt dat?

Alle metingen worden zorgvuldig bewaard, dus in alle gevallen zijn de metingen wel bewaard maar worden misschien niet getoond. Dit kan soms voorkomen als de GPS geen signaal kan ontvangen omdat u in een gebouw bent, onder een brug of onder een bomenpartij.

Wordt ultrafijn stof ook gemeten met deze sensor?

Nee, ultrafijn stof wordt niet gemeten.

Meet de sensor ook als ik stilsta?

Nee, de sensor wordt geactiveerd door beweging. Als de sensor stil komt te staan zal deze als snel inactief worden om de batterij niet te belasten.

Gebruik

Wordt er zorgvuldig omgegaan met mijn privacy?

Jazeker, we nemen alle mogelijke maatregelen om alles zo anoniem mogelijk te maken. Alleen door de app te gebruiken met uw persoonlijke inloggegevens kunt u uw precieze persoonlijke data zien.

In alle andere gevallen zullen we altijd werken met aggregaties, dat wil zeggen combinaties van meerdere metingen van meerdere sensoren over een langere periode, of door metingen weg te halen waardoor hetzelfde effect wordt behaald. Op deze manier is het niet mogelijk om erachter te komen wie precies waar heeft gefietst.

Meet de sensor ook als ik wandel of in de auto zit?

Ja, de sensor wordt geactiveerd door beweging ongeacht de snelheid van de activiteit. U kunt de sensor dus ook aan uw step of aan uw hond hangen. U moet er wel rekening mee houden dat de sensor gevoelig is voor vocht, dus probeer de gaten voor de in- en uitgang van de luchtstroom altijd naar beneden te laten richten.

Hoe nauwkeurig kan mijn locatie bepaald worden?

De GPS metingen van de sensor zijn tot 50 meter nauwkeurig. U moet daarom rekening houden met enige afwijking in de locatiepunten die u op de gefietste routes terugziet.

Hoe vaak moet ik de sensor opladen?

De sensor gaat 8 fietsuren mee wanneer deze volledig is opgeladen, maar wij raden aan om na iedere fietsdag het device opnieuw op te laten om uitval te voorkomen.

Kan ik de sensor aansluiten aan de koplamp of de accu van mijn elektrische fiets?

Nee, dit is niet mogelijk. Op het moment dat de sensor wordt aangesloten aan een energiebron gaat deze automatisch uit en uw rit wordt niet geregistreerd.

Wie moet ik bellen als ik een storing heb?

Community manager Mick van Reem (zie contact pagina) is het eerste aanspreekpunt als u een storing of een andere vraag hebt. Hij zal vervolgens contact opnemen met de juist persoon om antwoord te geven op uw vraag.

Wat moet ik met de sensor doen als ik de supermarkt in ga of een andere tussenstop maak?

U mag de sensor overal meenemen waar u naartoe gaat, inclusief de supermarkt. Wij zijn zeer benieuwd wat de resultaten van deze tussenstops zijn.

Mag ik mijn sensor ook buiten de grenzen van de provincie Utrecht nemen of zelfs buiten de grenzen van Nederland?

U mag de sensor overal mee naartoe nemen. Wij zijn uiteraard vooral geïnteresseerd in data uit de provincie maar als uw behoefte ergens ander ligt houden wij u niet tegen!

Mag ik mijn sensor uitlenen of doorgeven?

U mag de sensor uitlenen, maar u moet er rekening mee houden dat deze persoon de persoonlijke meetgegevens van de gefietste routes niet in kan zien. De sensor staat namelijk nog steeds op uw naam. Mocht u de sensor door willen geven neemt u dan alstublieft contact op met de community manager om te zien of er bij u in de buurt een andere geïnteresseerde fietser is die uw sensor graag zou willen gebruiken.

Mag ik ook meedoen als ik niet in een aangesloten gemeente woon?

Jazeker! Als u in de provincie Utrecht woont en graag mee zou willen doen kunt u een bericht sturen naar de community manager via de contactpagina. U wordt dan op de reservelijst geplaatst.

Ben ik aansprakelijk als de sensor gestolen wordt of als deze kapot gaat?

Nee, u bent niet verantwoordelijk voor diefstal of schade aan de sensor. Wel vragen wij u om de sensor met gezond verstand te behandelen zodat deze zo lang mogelijk mee gaat.

Mag ik de sensor openmaken?

Wij begrijpen dat u erg nieuwsgierig bent naar de binnenkant van de sensor, maar wij drukken u toch op het hart om deze niet te openen. Als de sensor geopend wordt is deze niet langer waterdicht en is de kans groot dat deze snel kapot zal gaan.