Categories
Home Utrecht

Let’s go Snuffelfietsers!

Van 16 t/m 22 september vindt de Utrechtse Mobiliteitsweek plaats. Onder het motto ‘de auto uit, de fiets op, de regio in’, worden allerlei leuke fietsevenementen georganiseerd. Daar kunnen de Utrechtse Snuffelfietsers natuurlijk niet bij ontbreken!

De Mobiliteitsweek vormt een mooie aanleiding om na de zomervakantie weer knallend uit de startblokken te gaan en extra kilometers weg te trappen. De lokale snuffelfietsgroepen in de provincie Utrecht organiseren daarom mooie fietstochten als start van een actief ‘snuffelnajaar’!

Zo kun je in Amersfoort op 18 september meerijden met de Clean-up Ride, op zwerfafval safari met de fiets! In Veenendaal kun je 22 september aansluiten bij een nieuwe fietsroute, speciaal uitgezet voor ouderen in het kader van het programma ‘Doortrappen‘. Daar wordt ook bekeken hoe Snuffelfiets een rol kan krijgen in de fietsstimuleringscampagne van Regio Foodvalley.

In de omgeving van Zeist kun je op 18 september meerijden met een speciaal uitgezette Snuffelfietsroute. De actieve groep van IJsselstein zoekt in de Mobiliteitsweek de publiciteit op om extra snuffelfietsers te werven.

Heb je nog geen snuffelkastje, maar wil je deelnemer worden in de provincie Utrecht? Neem dan contact op via utrecht@snuffelfiets.nl. Er zijn nog kastjes beschikbaar.

Wist je dat de snuffelkastjes behalve fijnstof (PM 2,5) ook temperatuur meten? Binnenkort kun je deze, net als de fijnstofmetingen, terugzien op deze website.