Categories
Algemeen

Deelnemers gezocht voor nieuwe Belevingsapp in stiltegebieden

De provincie Utrecht en het RIVM hebben een nieuwe app ontwikkeld, de MEES Belevingsapp, om meer te weten te kunnen komen over hoe mensen stilte en/of geluid ervaren in de Utrechtse stiltegebieden. Geluid wordt gemeten in decibellen, maar dat zegt nog niets over iemands beleving. Ben je in een stiltegebied, dan kun je nu met de belevingsapp bijvoorbeeld doorgeven welke geluiden je waarneemt of hoe prettig je het gebied vindt.Het doorgeven van dit soort ervaringen en meningen helpt de provincie om meer inzicht te krijgen in hoe mensen stilte of geluid ervaren.

De provincie en het RIVM zoeken vanaf nu mensen die als eerste de app willen testen. Wil je hieraan meedoen? Meld je dan aan via het formulier in de link hieronder. Je krijgt dan meer informatie toegestuurd en een instructie hoe je kunt deelnemen.

Er is recent ook een artikel verschenen over de belevingsapp en stiltegebieden, dat kun je hier lezen.

One reply on “Deelnemers gezocht voor nieuwe Belevingsapp in stiltegebieden”

[…] Tijdens het webinar vertelde Geert Verhoofstad (provincie Utrecht) meer over de nieuwe MEES Belevingsapp. Deze app is door de provincie Utrecht en het RIVM ontwikkeld om meer te weten te kunnen komen over hoe mensen stilte en/of geluid ervaren in de Utrechtse stiltegebieden. De provincie en het RIVM zoeken mensen die als eerste de app willen testen. Meer lezen of mee doen? Kijk dan hier. […]

Comments are closed.