Categories
Algemeen

Samen Snuffelen voor schone lucht

De gevolgen van de Coronacrisis in ons land zijn groot. Sinds veel bedrijven en scholen gesloten zijn, zien we ook in de Snuffelfiets-data de effecten van de Corona-maatregelen. Geen doordeweeks spitsuur en een opvallende piek rond 16.00 uur.

Gelukkig stappen mensen nog steeds met hun gezin, of solo, op de fiets. Om er even uit te zijn en een frisse neus te halen. En die lucht is daadwerkelijk ‘frisser’ sinds deze coronaperiode. Satellietbeelden tonen aan dat we minder schadelijke stoffen uitstoten. Zo zien we dat ons gedrag rechtstreeks van invloed is op onze leefomgeving.

We brengen luchtkwaliteit onder de aandacht

Luchtvervuiling is een bekende trigger voor longziekten. Een op de vijf kinderen die astma hebben, heeft dat gekregen door luchtverontreiniging (bron). Want de lucht die we inademen is van invloed op ons ademhalingsstelsel. En op ons immuunsysteem. Het Longfonds zet zich in voor een leven met gezonde lucht. Dat steunt Snuffelfiets graag.

Want schone lucht is belangrijk. En dat dragen we graag uit. Dat doen we nu letterlijk met een t-shirt waarmee je ook doneert aan het Longfonds.

Corona raakt onze longen
Corona laat zien dat onze longen van levensbelang zijn. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een longziekte: meer dan 1,2 miljoen mensen die zich nu extra kwetsbaar voelen. Wij bieden actuele informatie, advies en een luisterend oor. Ook helpen we mensen die door het coronavirus blijvende longschade oplopen. En we jagen medische doorbraken aan om beschadigde longen te herstellen. Geef om onze longen. Juist nu.

Het Longfonds

Draag het uit, draag het Snuffel-shirt

De Katoenfabriek aan de Oudegracht in Utrecht is een lokale drukkerij die het Snuffelfiets-ontwerp met milieuvriendelijke technieken drukt op biologisch katoenen t-shirts. We stimuleren zo het gebruik van fair trade kleding. En door bij hen t-shirts te bestellen houden we bovendien die persen draaiend.

Hoe werkt het

Ga naar https://katoenclub.nl/SNUFFELFIETS en kies je maat. Je betaalt Katoenfabriek 25 euro en daarvan gaat 10 euro naar het Longfonds. De rest is onkosten en verzending.

Trek ‘m aan en draag het met trots! Als je wilt kun je dat delen op social media, met #snuffelfiets. Dan genieten we mee. Dank je wel.

Liever rechtstreeks geld doneren aan het Longfonds? Dan kan natuurlijk altijd. Kijk op de speciale actiepagina bij het Longfonds.