Categories
Algemeen Home Utrecht

Nieuwe communitymanagers in provincie Utrecht

Snuffelfiets Utrecht gaat door! De Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en het Milieucentrum Utrecht (MCU) nemen de taken als community managers in de provincie Utrecht over. Beide organisaties hebben een breed netwerk in de provincie en werken aan een gezonde en duurzame leefomgeving.

In de experimentfase is maar liefst 750.000 kilometers gefietst. Dat heeft 20 gigabyte aan data over luchtkwaliteit opgeleverd. Heel waardevolle informatie! Om dit te vertalen naar concrete beleidsmaatregelen mag er nog véél meer gemeten en gefietst worden.

Snuffelfiets in 2021
Samen met 500 Snuffelfietsers in de provincie Utrecht, gaan NMU en MCU ook in 2021 al fietsend weer veel data verzamelen. Wat staat er op de planning?

  • Een actief Snuffelfietsjaar!
  • Het meten van temperatuur, naast luchtkwaliteit.
  • Energieke activiteiten, digitaal en, als het weer mag, ook fysiek.
  • Een volgend webinar is al in voorbereiding. In ieder geval is er dan aandacht voor de resultaten van afgelopen periode, de nieuwe temperatuurmetingen en interessante plekken of routes om de komende tijd extra metingen te doen.
  • En tot slot: we starten met een breder platform ‘Heel Utrecht Meet’, waarbinnen, naast Snuffelfiets, nog meer citizen science experimenten in de provincie Utrecht een plek zullen gaan krijgen. Daarover binnenkort meer.

Oproep aan Snuffelfietsers in de provincie Utrecht, geef aan of je doorgaat of stopt!
Ben je een Snuffelfietsdeelnemer in de provincie Utrecht? Wil je mee blijven doen, of wil je liever stoppen? Geef dat dan aan ons door!
Als je doorgaat ontvangen wij graag de juiste gegevens van jou. Als je liever stopt, is dat geen probleem. Er is veel animo en een wachtlijst, dus je kunt iemand anders blij maken. In beide gevallen vragen wij jou om dat snel bij ons aan te geven. Je kunt dit doorgeven met dit formulier.
Wil je hier eerst nog even meer over lezen, lees dan dit nieuwsbericht.

Nieuw emailadres
Er is een nieuw e-mailadres waarmee we vanaf nu met de deelnemers in Utrecht zullen communiceren: utrecht@snuffelfiets.nl. Deelnemers in de provincie Utrecht kunnen ons via dit e-mailadres bereiken voor vragen, ideeën of support omtrent het Snuffelfietskastje.

Op de foto van links naar rechts: Koen Smilde (MCU), Jenny Senhorst (MCU) en Jeannine van Bree (NMU)