Categories
Algemeen

Strijden tegen klimaatverandering met FIWARE

Terwijl u fietst worden de data van alle Snuffelfietsen verzameld en beheerd op Civity’s dataplatform We leggen u graag uit wat het belang is van het gebruik van FIWARE’s open standaarden en componenten.

FIWARE is een open source initiatief dat een universele set van standaarden voor context datamanagement definieert.
Op ons dataplatform vinden alle interacties tussen applicaties of platformcomponenten en de Context Broker plaats met behulp van een software-koppeling, de zogenaamde FIWARE NGSI RESTful API.

Ja, dit is een behoorlijk technisch verhaal. De kern is dat het ‘open standaard’ karakter van FIWARE NGSI en de al gerealiseerde componenten aan programmeurs over de hele wereld de mogelijkheid biedt om hun applicaties snel over verschillende “Powered by FIWARE” platformen te verspreiden. En een stabiel framework voor toekomstige ontwikkelingen te realiseren. Zonder de beperkingen van een vendor lock-in. Echt duurzaam en kostenefficiënt dus. Een belangrijke factor bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

We bouwen dus iets waarop andere partijen snel en goed kunnen aanhaken. Een slimme, transparante en efficiënte manier van werken.

Zo maakt Snuffelfiets samen met FIWARE de ontwikkeling van slimme oplossingen voor domeinen zoals Smart Cities nog makkelijker. Daarin spelen ze een belangrijke rol bij het behalen van de klimaatdoelen (SDG’s).

Meer lezen? De FIWARE foundation publiceerde dit Engelstalige booklet met toepassingen zoals Snuffelfiets die een direct positief effect hebben op de klimaatverandering.