Categories
Algemeen

‘s-Hertogenbosch zet Snuffelfiets in voor Schone Lucht

Gemeente ‘s-Hertogenbosch en GGD Hart voor Brabant zetten Snuffelfiets in voor Schone Lucht.

Wethouder Mike van der Geld (Duurzaamheid) ondertekende 13 januari 2020 namens de gemeente ’s-Hertogenbosch het Schone Lucht Akkoord. “We willen een duurzame gemeente zijn. Daar werken we met inwoners, ondernemers en andere partijen naartoe. Schone lucht is een van de nodige elementen in die ambitie. Zodat mensen langer en gezonder en met meer kwaliteit leven.”

Snuffelfietsen

Een belangrijk deel van de winst in luchtkwaliteit komt door een schonere vorm van mobiliteit. De gemeente heeft al een actieplan Duurzame Mobiliteit, zo vermeldt de gemeentelijke website. De komende jaren gaat ’s-Hertogenbosch alle vormen van duurzaam vervoer stimuleren. Ze beginnen met de fiets en besteden daarna aandacht aan elektrisch rijden en deelmobiliteit. 

Met Snuffelfiets brengen inwoners al fietsend de luchtkwaliteit op verschillende plaatsen in beeld brengen. Mede met deze data kan de gemeente keuzes maken welke maatregelen nodig zijn voor schone lucht, en een leefbare & groene omgeving.

Aanmelden & informatie

Een aantal ambtenaren en bestuurders gebruikt de Snuffelfiets als ze met de fiets op pad gaan. Ook inwoners en organisaties kunnen nu Snuffelfietsen gebruiken. Voor aanmelding of informatie over deelname aan Snuffelfiets kun je contact opnemen met Bas Janssen, beleidsmedewerker Milieu en water bij Gemeente ‘s-Hertogenbosch.